Intermodaal transport

Intermodaal transport is flexibel en betrouwbaar. De railterminals hebben goede verbindingen met waterwegen en/of het wegennet. Zo kan het intermodaal goederenvervoer inclusief het voor- en natransport op maat worden ingevuld met concurrerende doorlooptijden. Cargo Company verzorgt niet alleen transport over het spoor. U geeft de specificaties; wij regelen voor u een volledig verzorgde intermodale transportoplossing, desgewenst van deur tot deur, volledig afgestemd op de vracht, lead time en route.
Intermodaal goederenvervoer per spoor

Intermodaal goederenvervoer

Het transport per spoor wordt uitgevoerd met 45’ high cube pallet wide containers. Via de intermodale railterminals in de zeehavens in Rotterdam, Antwerpen, Bremen en Hamburg gaat het transport over zee naadloos over in transport over het spoor. Daarnaast is er een groeiend aantal inland terminals die op hun beurt goede aansluitingen op het wegennet hebben. Het spoornetwerk bereikt nu al bijna iedere hoek van Europa en wordt nog steeds uitgebreid. Wegtransport overbrugt het traject waar vervoer per spoor niet mogelijk is. Zo is elke bestemming bereikbaar via intermodaal vervoer.

 

Het voordelige alternatief

Met intermodaal transport krijgt uw vracht ruim baan. Transport over het spoor biedt filevrije, constante doorlooptijden. Het laadgewicht is hoger, zodat minder laad- en losbewegingen nodig zijn en de kostprijs per ton lager is. De inefficiëntie van lege kilometers vervalt. De levertijden via spoorvervoer zijn op veel bestemmingen al concurrerend met wegtransport; de tarieven zijn vaak zelfs scherper! Kortom: intermodaal vervoer is bij grotere volumes en/of grotere afstanden dé manier om transportkosten te verlagen.

Intermodaal transport kan steeds beter concurreren met wegtransport.
Transport en MVO combineren door toepassen intermodaal transport

Intermodaal transport en MVO

Steeds meer bedrijven verdiepen zich in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Transport en MVO gaan prima samen. Intermodaal goederenvervoer is milieuvriendelijker dan (volledig) wegtransport. U behoudt flexibiliteit en kwaliteit en ‘wint’ een lagere CO2-uitstoot. Als logistiek dienstverlener met oog voor duurzaamheid denken wij graag met u mee over de inzetbaarheid van intermodaal transport voor uw bedrijf.
Bekijk hier onze meest gevraagde bestemmingen voor intermodaal transport.

HEEFT U INTERESSE IN ONZE DIENSTEN?

Vraag een offerte aan